неделя, 17 февруари 2008 г.

Има нещо сбъркано...

Познайте кой е авторът на следното изказване:
а) Краси Гергов
б) Министърът на икономиката
в) Шефът на фирма "Краш 2000"
д) Заместник министър на околната среда и водите
"Регионалният министър Асен Гагаузов заяви, че голф туризмът е най-щадящият природата, а еколозите са на обратното мнение. Вие какво мислите?
- Аз лично съм голфър. Мога да кажа, че тази игра е чудесна. Тя може да се играе от 5-6-годишни деца до 80-90-годишни старци. Не изисква особени физически натоварвания, свързана е с контакт с природата и затова е прекрасна. Лично аз подкрепям изявлението на министър Гагаузов и смятам, че устройването на голф игрища е максимално щадяща природата дейност, която наистина не засяга в значителна степен околната среда. Бил съм на игрища в други държави, където има изключително голямо биоразнообразие. Те представляват нещо като минирезервати, където има и водни площи, и залесяване, и затова има и голямо биоразнообразие, включително и на редки видове. Не зная откъде идват притесненията."

Ако никой не е познал от първи път, че верният отговор е д) грешката не е във вас. Както имах възможност наскоро да кажа лично на г-н Чавдар Георгиев, каквото е името зад автора на горната мъдрост (http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=459994), България има две министерства на икономиката, и нито едно на околната среда!
Аз лично предлагам по повод на това интервю да поискаме оставката на заместник-министъра, който не знае какви проблеми създават голф игрищата за биоразнообразието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар