четвъртък, 28 юни 2012 г.

Поправката "Рила спорт"

За новите сакандални промени в Закона за физическото възпитание и спорта, този път, но пък отново скроени за един единствен инвеститор.


Целта е да може "Рила спорт" АД и "Рила спорт хотелз енд ризортз" АД (отново офшорни компании) да си вземат обратно високопланинските хижи в района на Седемте рилски езера в Национален парк "Рила". Същите, които взеха с насилие и заплахи през 2008 год. от туристическо дружество Дупница, а впоследствие загубиха, тъй като проверки на прокуратурата извадиха на светло далаверата, а общото събрание на туристическото дружество "Рилски езера" в Дупница смени ръководството си заради скандалните сделки.

Повече от в. Струма за събитията в ТД "Рилски езера", Дупница: Младите туристически членове с полиция изхвърлиха старите и избраха хижаря Д. Атанасов

Поправките в ЗФВС разширяват случаите, когато държаните хижи се отстъпват с право на ползване или др. под. без търг, без конкурс.

Освен "Рила спорт", има известни подозрения, че поправките в ЗФВС отново обслужват и станалият скандален с наглостта си клиент на властта: "Витоша ски" АД. Хижа "Алеко" отдавна е трън в очите им със своята база и гардероб. Същата се стопанисва от БТС с подизпълнител туристическо дружество и ски клуб "Мотен". Изглежда законодателната поправка цели да улесни преминаването на хижата към Българската федерация по ски, контролирана с апаратни хватки от скрития собственик на "Витоша ски" АД и "Юлен" АД: Цеко Минев, председател на БФСки.

Повече за скандалните поправки в ЗФВС:
Дарик радио: БТС се закани да не загуби нито една хижа 
Дарик Finance.bg: Нова кауза: Да спасим хижите!
Дневник: Парламентът облекчи преотстъпването на спортни обекти и хижи
Капитал: Спортни бази ще се преотстъпват по-лесно за управление: Парламентът прие на първо четене промените в Закона за физическото възпитание
БНТ: Промени в Закона за физическото възпитание и спорта
Mediapool: Промени в Закона за спорта предвиждат: Хижи и спортни обекти ще се дават под наем без търг
Струма: Байганьовци искат да прилапат съоръженията на БТС




Няма коментари:

Публикуване на коментар