понеделник, 14 октомври 2013 г.

Посланикът на Швейцария връчи Годишните награди за биоразнообразие

14.10.2013 год. 
На празнична церемония в Борисовата градина в събота следобед Посланикът на Конфедерация Швейцария у нас – Нейно превъзходителство г-жа Регина Ешер връчи наградите на победителите в 8-те категории на годишните награди, които Българска фондация Биоразнообразие традиционно раздава. 

Журито реши да даде и още една награда на Свилен Овчаров, Веселин Паскалев и Александър Дунчев, номинирани за доброволната им кампания по отразяване решението на комитета на Орхуската конвенция за несъответствие на Закона за устройство на територията. 
Повече на сайта на БФБ: http://bbf.biodiversity.bg/indexdetail_art.php?id=825

"Зелените адвокати" обръщаме внимание на уважаемото жури и на Българска фондация "Биоразнообразие",  че награденият екип всъщност заведе и спечели делото пред Комитета на ООН за съответствие на Орхуската конвенция в Женева. Наградата обаче е формулирана за друго, за популяризираща кампания. А пък в доброволната кампания по отразяване на решението на Комитета и популяризирането на информация за проблема включва и други експерти-доброволци: 
  • арх. Мартин Микуш, урбанист; 
  • арх. Калина Райчева, ландшафтен архитект. 
С тяхна помощ проведохме няколко презентации пред специализирана публика и продължаваме да организираме нови. 

Отделно, "Зелените адвокати" имахме и номинация в категорията: Институция/организация с принос за опазването на биоразнообразието, но там отстъпихме пред БДЗП, които грабнаха наградата. 

Наградите се раздават под егидата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество (Bulgarian-Swiss Co-operation programme) и са част от Годишните награди за опазване на биоразнообразието. 

Отделно, тази година отново сме номинирани за Човек на годината за 2013 год., както и предишната, този път цялата група на "Зелените адвокати". Ще пишем повече по-късно, можете да гласувате тук: 
http://humanoftheyear.org/?page_id=4711

Няма коментари:

Публикуване на коментар